Saunan lasiseinät ja väliseinät

Saunatilojen suunnittelu kannattaa tehdä huolellisesti

Saunan suunnittelu kannattaa tehdä huolella ja suunnitellessa kannattaa huomioida löylyhuoneen lisäksi myös muut saunatilat, kuten pukuhuone ja pesutilat. Saunatiloissa on tärkeää, että ne ovat toimivat ja turvalliset ja käytettävien materiaalien tulee kestää kovaa kuumuutta ja kosteutta. Tärkeitä elementtejä saunaa suunnitellessa ovat laudemalli ja niiden sijainti, johon vaikuttaa saunan oven ja kiukaan sijainti sekä tilan koko. Seinien materiaalin valinta on myös tärkeää ja niissä käytetään usein puupaneelia, lukuun ottamatta etuseinää, joka on nykyään useimmiten lasia. Puupaneelia on saatavilla eri levyisenä ja sävyisenä ja eri puulajeista valmistettuna. Kiuasta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota sen tehoon ja myös siihen, että se sopii ulkonäöltään muuhun suunnitelmaan. Kiukaita on saatavilla paljon erimallisia ja sen sijainti vaikuttaa paljon saunan turvallisuuteen ja toimivuuteen.

Saunan lasiseinä avartaa saunatilaa ja tuo sinne valoa

Usein sauna ja pesuhuone ja pukuhuone ovat pieniä tiloja, jotka ovat erotettu toisistaan puisilla ovilla. Lasinen saunan väliseinä tuo valoa ja tilantuntua saunaan, mutta toimii kuitenkin tilanjakajana eri tilojen välillä. Lasiseiniä löytyy läpinäkyvänä, harmaana ja pronssin sävyisenä sekä etsattuna. Saunan lasiseinät ja väliseinät mitoitetaan aina yksilöllisesti tilaan sopivaksi. Lasiseinä asennetaan yleensä saunan etuseinäksi, jolloin se toimii pesuhuoneen ja saunan väliseinänä, josta säilyy näköyhteys pesuhuoneeseen. Lasiseinä voi olla tilasta riippuen joko täyskorkea tai puolikorkea ja sen sävyä miettiessä kannattaa huomioida tilan värimaailma kokonaisuutena.

Valaistus luo saunaan tunnelmaa

Saunan tunnelmaan vaikuttaa valittujen värien ja materiaalien lisäksi paljon valaistus, jossa suositaan yleensä epäsuoraa seinistä tai katosta heijastuvaa hämyisempää valoa, joka luo rentouttavaa ja rauhallista tunnelmaa. Saunaan valittavien valaisimien tulee myös kestää korkeita lämpötiloja ja kosteutta. Saunan ja pesutilojen ilmanvaihto kannattaa suunnitella tilojen koko ja kiuastyyppi huomioon ottaen.

Muut tuotteet

logo

Osoitteesta koillismaanlasi.fi löydät yrityksemme muut tuotteet ja palvelut:

  • Lasit ja peilit
  • Parvekkeiden ja terassien lasitus
  • Rullaverhot, kaihtimet ja verhokiskot
  • Olemme myös valtuutettu auton tuulilasien, sivulasien 
ja takalasien asennusliike. 

Suihkutilat

vesipisarat

Suihkutilakalusteita kuten suihkuseiniä, suihkunurkkauksia, liukuovia, saunan ovia ja kääntöseiniä. Lue lisää...

Peililiukuovet

peililiukuovi

KL-Pro peililiukuovilla saat juuri sinun sisustukseesi sopivat yksilölliset ratkaisut. Valittavanasi on useita eri profiileja ja levymateriaaleja. Peilit ja lasit ovat turvakalvoitettuja. Lue lisää...

logo Airotie 4 B, 93600 Kuusamo | Puh. 020 7562 350info@koillismaanlasi.fi | Palvelemme ma-to klo 8 - 17 pe 8 - 15 FB FindUsOnFacebook-100